DVĚ PŮLKY

Adam štěch. Foto: Studio Flu | Architektura | 23/12/2016

Když může klient plně důvěřovat svému architektovi a naopak, je vždy zaděláno na skvělou realizaci. U projektu dvougeneračního domu v Řevnicích u Prahy to bylo díky dlouholetému přátelství jasné již od začátku.
„Projekt jsme zpracovávali pro mého dlouholetého přítele, jehož požadavky jsem dobře znal. Zadáním bylo vytvořit dvougenerační chatu, která by v budoucnu nabízela i možnost trvalého bydlení,“ hovoří o jedné ze svých realizací Albert Pražák, partner ve studiu Labor 13, které tvoří ještě Martin Vomastek a Jiří Bardoděj. Autoři museli vyřešit, jak dům rozdělit na bydlení pro dvě rodiny. Proto jej situovali doprostřed parcely a na dvě půlky nerozčlenili pouze stavbu, ale i zahradu. Zadní část je ideální pro intimní život rodiny, zatímco otevřený pozemek na druhé straně zajišťuje starší generaci komunikaci s okolním světem. Také forma domu opisuje žádané rozdělení – jednopodlažní box je pro rodiče, převýšený objekt se šikmou střechou pro rodinu s dětmi. labor13.cz

Nahoře: Dřevostavba z kompaktních lepených panelů typu Dekpanel je rozdělena na dvě části. Převýšená slouží rodině s dětmi. V přízemí je společenská část domu s kuchyňským stolem a jídelna. Objekt stavěla firma Dům raz dva, která se specializuje na nízkoenergetické domy. Dole: Na míru navržené kovové prvky, jako je stůl a krb, vytvořil Petr Demek ze studia DEMO.

Foto | Studio Flusser.
galerie
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné