POOL - COOL

Kateřina Kostková. Foto: Michael Lassman | Architektura | 10/05/2017

Když se australské architektonické studio CplusC Architectural Workshop rozmýšlelo, jak vnést do interiéru více světla, přišlo se skvělým nápadem. Navrhlo do středu domu bazén, který přirozeně odráží světelné paprsky.

Bazén sjednocuje společenské prostory a vizuálně propojuje interiér s exteriérem. Rodinná rezidence je rozčleněna na společné a privátní zóny. V přízemí se nachází kuchyně s jídelním koutem a obývacími pokoji, které lemují stěny bazénu. Osobní útočiště se nachází v prvním patře, kde každá z ložnic má výhled na venkovní zeleň. Soukromí zajišťují vertikální zahrady.

North Bondi NSW 2026, Austrálie, cplusc.com.au

Foto | Michael Lassman, Murray Fredericks, Jem Cresswell
galerie

Aktuální číslo

Předplatné