V hornaté zalesněné krajině japonského města Kyóto doslova vytesali do skalního masivu rozsáhlý architektonický skvost – Miho Museum. Místem byl okouzlen i Nicolas Ghesquiér, který zde minulý víkend prezentoval svou novou módní kolekci Louis Vuitton resort 2018.

Muzeum navrhl renomovaný architekt I. M. Pei a je pojmenováno podle jeho zakladatelky a jedné z nebohatších žen v Japonsku – Koyamy Mihoko. Struktura architektury a její přirozené začlenění do kopcovitého terénu se stává nejzajímavějším aspektem projektu, který najdete hluboko v lesích. Čtvrtina budovy se dokonce nachází v podzemí skalnatého vrcholu. Pei pracuje s pocitově kontrastními materiály – ocelovými konstrukcemi, kterými podepírá velkou skleněnou střechu, zatímco stěny a podlaha zhotovil z teplého béžového vápence z Francie.

Výchozím bodem kolekce francouzského módního domu se stal střet městského prostředí s přírodou. Byly představeny šaty inspirované samuraji nebo japonskou scenérií zaplněnou pulzujícími městy, ušlechtilou civilizací a poetickou krajinou.

Shigaraki, prefektura Shiga, Japonsko, miho.or.jplouisvuitton.com

Sdílejte na
Related posts