BYRO

Tereza Finková | Architektura | 26/06/2018

Kurz architekti / 
Czech Promotion

Komunikační agentura původně obývala Winternitzovu vilu od Adolfa Loose. Když se musela během tří měsíců přestěhovat, bylo těžké za tak skvostné interiéry najít náhradu. Volba padla na Palác Karlínarchitekty Zuzanu a Jana Kurzovy. Krátký časový limit, který se zprvu jevil jako překážka, se nakonec stal hnacím motorem celého projektu. V první fázi rekonstrukce bylo nutné začít těmi nejradikálnějšími kroky – očištěním stávajících prostor od nánosů předchozích úprav, včetně nekompromisního odkrytí lité konstrukce stropu. „Takové řešení poskytlo drahocenný čas, neboť jsme se nemuseli zabývat zakrýváním technologií, které takto mohly zůstat odhalené,“ vysvětlují architekti. Členění otevřeného prostoru je tvořeno papírovými trubicemi, které slouží i jako úložný prostor, a vytvářejí tak jedinečnou identitu projektu. Mnohé z interiérového vybavení je výsledkem pátrání po starožitnictvích, nové prvky jsou od TONu a značky DEBYT. Ukázkou kombinace rafinovanosti a řemeslného umění je největší ze stolů použitých v zasedačkách – dubový, 750 kg vážící kolos z odpadových zbytků fošen.

kurz.archi

Foto | Boysplaynice

Aktuální číslo

Předplatné