NESPĚCHEJTE A POSTŮJTE CHVILKU PŘÍMO POD HVĚZDOU!

anna-marie elsnerová | Architektura | 06/09/2018

… Citátem z Malého prince uvádíme nový projekt amerického designového studia Cohesion, které dalo čerstvý nádech opuštěné usedlosti na jihu kalifornské pouště. Studio uprostřed národního parku Joshua Tree zrekonstruovalo původní budovu z roku 1945 a k ní připojilo zbrusu novou stavbu s výhledem na nekonečnou poušť. Obě části spojuje odkrytá terasa s dřevěnou podlahou, venkovním bazénem, vyrobeným z pozinkované kovové nádrže, a lehátka. Uvnitř hlavní budovy se nachází společná kuchyň s obývacím pokojem a koupelna. Do ložnice se leze po žebříku, vyrobeného z černého potrubí. Střešní okno se dá využít jako maličká privátní hvězdárna. Pokud se chcete astronomii věnovat celou noc, je tu pro vás ještě jedna, menší budova. Zdejší ložnice nemá z půlky ani strop, ani střechu a nabízí ničím nerušený výhled na nekonečné nebe, rudě zbarvenou pouštní zem a hory.

 

Foto | Sam Frost
galerie

Aktuální číslo

Předplatné