VACACIONES EN MÉXICO

Anna-Marie Elsnerová | Architektura | 10/10/2018

Studio Main Office zrekonstruovalo vilu z 50. let v mexické vesničce Sayulita, kde oblíbeným sportem je surfing. Architekti vsadili na přilehlý dlouhý svah, vegetaci a výhled na oceán. Celý pozemek je vynalézavě propojen jedním hlavním schodištěm, řadou nástupišť, chodníků a tropických zahrad. Podle autorů to má vytvořit pocit soukromého „sídliště“.

Ke stavbě se použil jednoduchý strohý materiál. Stěny jsou z cementových bloků a jsou pokryty bílým štukem. Bílá barva krásně zvýrazňuje rostliny okolo budovy. Po stranách hlavního schodiště se rozkládá široká betonová plošina, ve které je zabudovaný bazén a veranda na opalování.

Z verandy se můžete dostat do jídelny přes obří sklápěcí skleněné dveře. V interiérech převládá hlavně dřevo, které je odolné vůči vlhkosti a slanosti vzduchu. Hlavní část Vila Linda Theresia má v přízemí schovanou kuchyň, obývací pokoj a jídelnu. V druhém patře se nachází ložnice s koupelnou. Nádherný a romantický výhled na Tichý oceán si lze užívat buď z betonové vany nebo kuchyně, z pokojů, teras a střech.

Foto | Rafael Gamo
galerie

Aktuální číslo

Předplatné