LÉTO S DONATE

Pr | Design | 26/06/2015

Letní prázdniny ještě ani nezačaly a rtuť na teploměru se již nejednou vyhoupla k téměř tropickým teplotám. Pravda, že to zatím bylo spíš takové varování, ale je dobré si uvědomit, že na ostré sluneční paprsky je třeba se řádně připravit. Vždyť se na ně celý rok těšíme a pak se před nimi schováváme. Vězte, že i opravdová vedra lze prožít příjemně, pokud je trávíte pod ochranou prostorných 
a útulných altánů, pod slunečníky, pergolami či markýzami. Inspiraci při výběru zahradního nábytku 
a stínících prvků všeho druhu naleznete v DONATE. Tato ryze česká rodinná firma je předním distributorem stylového venkovního nábytku a doplňků ze všech koutů světa. O tom, že nabídka je více než bohatá, svědčí Showroom o rozloze přes 4000 m2. Tak neváhejte a vydejte se do nedalekých Velkých Popovic – nebudete litovat!

ALTÁN – dotek pohodlí i luxusu
Tak zvané „nezděné“ altány představují ideální řešení, jak poskytnout stín a dostatek pohodlí většímu počtu hostů, stejně tak ale mohou být rozmařilostí, kterou si velmi rychle zamilujete 🙂 Obvykle sestávají z konstrukce z tyček a plachty, na výběr jsou samozřejmě i modely pro náročné, povětšinou z ratanu či proutí z umělého vlákna. Jedná se o vysoce elegantní bezúdržbový nábytek, na jehož údržbu stačí mýdlová voda, odolává povětrnostním vlivům i UV záření. V altánech se dá skvěle relaxovat i pořádat grilovací party, proto je třeba důkladně zvážit vhodné umístění.

Kvalita materiálu na prvním místě
Při výběru jakéhokoli venkovního nábytku je obecně důležité kromě funkčnosti a pohodlí dbát na to, aby péče o něj byla opravdu snadná. Proto se doporučuje umělý ratan, který stačí opláchnout vodou nebo jemným mýdlovým roztokem. Zárukou úspěchu je též exotické teakové dřevo (Tectona Grandis), jehož hustá struktura a vysoký obsah oleje zabraňují hnilobě, nepodléhá roztahování, smršťování, ani se nekroutí, což bývá u jiných druhů dřeva vážný problém. V případě stínících prvků, jako jsou slunečníky, markýzy či pergoly, je důležitá kvalitní povrchová úprava, což zahrnuje například protišpinivou, protiplísňovou, vodoodpudivou ochranu s UV filtrem a musí unést též značnou zátěž. To vše je zárukou bezstarostné péče a dlouhé životnosti.

DONATE, K Sýpkám 355, Velké Popovice, www.donate.cz 

Foto | Archiv Donate.
galerie
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné