Ton jede na stejné vlně jako světové nábytkářské značky. Když jsme nedávno psali o tom, že se začínají ve velké míře věnovat také designu a produkci praktických drobností, netušili jsme, že Ton přispěchá se svým druhým doplňkem, kávovým setem Ripple.
„Doba doplňková“ dorazila i k nám. Poté, co se před lety tradiční česká značka na výrobu ohýbaného nábytku rozhodla začít pracovat s designem jako s jedním z hlavních marketingových nástrojů, pokračuje i letos ve své krasojízdě a rozšiřuje svůj sortiment o oblast doplňků. Po skleněné míse vsazené do ohýbané bukové obruče Hoop od studia Olgoj Chorchoj přišel čas na kávu. A to doslova. Nový servírovací soubor Ripple je elegantním produktem, jehož kvality ocení nejenom zarputilí milovníci tohoto lahodného nápoje. „Mám rád kávu a baví mě prostředí kaváren. Proto jsem se snažil vyvinout jednoduchou kolekci, která z příjemné každodenní chvilky vytvoří rituál se vším, co k němu patří,“ popsal inspiraci Jiří Novotný ze studia Tablo, který navrhl ucelený soubor hrnků na espresso a cappuccino, sklenice i podtácek. Elementární formy nechávají vyznít krásu použitých materiálů, které se navzájem doplňují a vytvářejí vizuálně zajímavý, přesto velmi nenápadný celek. Produkt jistě ocení během letošního Salone del Mobile také italští experti na kávu. ton.cz

Na první pohled jednoduché tvary skrývají řadu zajímavých detailů. Tím hlavním, který dodává celé kolekci lehkost, je levitace jednotlivých prvků. Tu můžeme pozorovat jak u samotného dřevěného tácku, který jakoby mírně pluje nad stolem, tak u sklenky či šálků, jež spodní nožka odtrhuje od podložky a plynule přechází do spodní oblé hrany. Za povšimnutí stojí také kontrast oblého a ostrého porcelánu u ouška a hrany šálku.

Sdílejte na
Related posts