V Praze odstartoval jarní Czech Design Week, tentokrát v jedinečných prostorách Domu uměleckého průmyslu na Národní třídě. Prodejní festival potrvá až do neděle 14. května.

Přehlídka designu představuje tvůrce z řad studentů, profesionálů, jednotlivců, ale i studií nebo firem. Vyzkoušet si můžete soupravu virtuální reality PlayStation VR a pokochat pro Czech Design Week vyrobeným PlayStation 4 posázeným 6000 českými kameny z Křišťálového údolí a 50 plátky 24karátového zlata nebo obdivovat vázy Jaroslava Bejvl ml. Připraven je i doprovodný program pro rodiče s dětmi. Děti zde mohou experimentovat například s interaktivní plastikou oblíbeného Mickey Mouse.

Hlavními pořadateli jsou Petr Hájek (galerista, majitel The Chemistry Gallery a The Chemistry Design Store) a Lukáš Pipek. Mezi kurátory, kteří se podíleli na výběru designérů, jsou Václav Dejčmar (majitel Czechoslovak Agency a pořadatel Mercedes Benz Prague Fashion Week), Iva Nesvadbová (ředitelka Art Prague a Art Photo) nebo Vladimír Staněk (návrhář značky Pietro Filipi a vlastní značky Stinak).

Czech Design Week, DUP 36, Národní třída 36, Praha 1. Otevřeno do neděle 14. května, 11 – 21 hod, základní vstupné 150 Kč. Informace o vystavovatelích a doprovodném programu najdete na: czechdesignweek.cz

Kartoons (Vojtěch Beránek) osvětlení a nábytek z kartonu.

Unykát (Ondřej Zavřel) přestavba a renovace jízdních kol.

Bejvl Design Studio (Jaroslav Bejvl ml.) design skla.

Mickeyphon interaktivní pohyblivá audiovizuální plastika.

PlayStation (Sony) herní konzole umožní návštěvníkům zažít nové světy ve virtuální realitě díky soupravě PlayStation VR.

Dominika Petrtýlová a Eliška Monsportová (studentky UMPRUM) design skla.

Sdílejte na
Related posts