Rok 2018 je zasvěcen oslavám kolekce Royal Oak Offshore, která byla poprvé uvedena na trh před pětadvaceti lety. Na výstavě vysokého hodinářství SIHH v Ženevě představila značka Audemars Piguet tři úplně nové verze ikonických sportovních hodinek: reedici originálních hodinek Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph a úplně nový model Royal Oak offshore Tourbillon Chronograph ve dvou verzích pouzdra (ve zlatě a oceli).

Od uvedení prvních hodinek z kolekce Royal Oak Offshore v roce 1993 spatřilo světlo světa víc než 120 referencí tohoto modelu se 42mm pouzdrem vyvedeným z různých materiálů jako je ocel, titan, zlato či platina. V návaznosti na výročí představuje značka model Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph, který je vyveden v oceli stejně jako originál z roku 1993. Signifikantní modrý číselník typu „Petite Tapisserie“ doplňují modrá tlačítka chronografu a korunka. Automatický nátah vydrží v chodu minimálně 50 hodin, na pozici 3 hodin je umístěna datumovka.

Další model Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph se představuje v limitované sérii. Pouhých padesát kusů tohoto modelu bude vyrobeno v oceli a padesát kusů v růžovém zlatě. 45mm pouzdro je robustní, ovšem jedině tak může vyniknout nový strojek navržený experty v Audemars Piguet. Jde o architektonické dílo! Titanové můstky s leštěnými hrankami působí jakoby se spouštěly ze samotné lunety. Skeletonová konstrukce a safírové sklo na dýnku nechává proniknout do hodinek světlo. Vynikne tak práce strojku a samotné královské komplikace – tourbillonu. Strojek s ručním nátahem vydrží v chodu déle než týden, přesněji 173 hodin. Korunka a tlačítka chronografu jsou z keramiky, sportovní kaučukový pásek doplňuje zlatá či ocelová přezka.

Sdílejte na
Related posts