Trofej pro letošní vítěze Cen Czech Grand Design, kterou vytvořilo studio deForm je nenápadná, minimalistická kovová krabička s jediným tlačítkem, jež v sobě ukrývá desítku zvukových stop určených vítězům, kteří si je mohou kdykoliv zpětně přehrát. Ti si mohou znovu užít například potlesk, jakmile zazní jejich jméno sálem, nebo tolik potřebnou pochvalu, která v ten správný moment povzbudí v další tvorbě.

A co o trofeji řekli sami autoři, vítězové loňského ročníku? – „Chtěli jsme zachytit atmosféru a emoci předávání cen Czech Grand Design, které je vždy velmi speciální a neopakovatelná. Následující den se vítěz probudí a zase se vše pomalu vrací do normálu, maily, práce, kancelář. Tahle kovová krychle umožní vítězi vrátit se zpátky a vychutnat si ten okamžik znovu nebo ho postrčí tím správným směrem ve chvíli tvůrčí krize,“ vysvětluje Jakub Pollág ze studia deForm. „Celý objekt jsme ručně vyrobili, pomocí součástek speciálně objednaných z Ameriky. Design je opravdu ryze funkční, minimalistický a strohý. Důležité pro nás bylo, aby tenhle objekt byl co nejvíc autentický a dokázal vyvolat ty samé emoce jako samotné předávání, aby to nebyl jen talisman nebo soška. Pro každého z vítězů v kategoriích je připravená mosazná varianta, absolutní vítěz pak dostane stříbrnou,“ doplňuje Václav Mlynář ze studia deForm.

Jestli bude mít letošní dvanáctá trofej Cen Czech Grand Design pro své držitele estetický i podpůrný přínos v jejich další práci určitě zjistíme příští rok.
czechgranddesign.czstudiodeform.com

 

Sdílejte na
Related posts