Kyselina hyaluronová je tělu vlastní látka, jíž lze zevnitř vyplnit i hluboké vrásky a rýhy, nejčastěji nosoretní a nad kořenem nosu. Šikovný lékař s ní také dokáže zvětšit rty a vytvarovat lícní kosti či bradu.

Omlazení kyselinou hyaluronovou je možné hned několika způsoby, které přibližuje Anna Brandejs, majitelka kliniky estetické medicíny Brandeis Clinic Praha. U každé z nich uvádí také informaci o ceně.
               1. K injekční aplikaci kyseliny hyaluronové se přistupuje po úvodní konzultaci s lékařem. Zákrok je ambulantní a trvá od 15 do 60 minut, což souvisí s velikostí ošetřované oblasti. Před zákrokem lékař znecitliví ošetřované místo lokální anestezií a poté aplikuje kyselinu hyaluronovou velmi tenkou jehlou přímo pod vrásky. Ošetření je téměř bezbolestné. Cena za jednu injekční aplikaci kyseliny hyaluronové (Princessvolume) činí 5 500 Kč. Účinek přetrvá 9 měsíců. Já osobně používám kyselinu hyaluronovou od rakouské značky Princess, které se v České a Slovenské republice aplikuje každý rok okolo 15 tisíc injekcí. Sem tam vyměním zlatý standard Princess za značku Revofil, která vydrží asi o 4 měsíce déle.

                2. Injekční aplikace látky na bázi kyseliny hyaluronové ve formě gelu (například značky Princess, Revofill, Teosyal, Juvederm) je velmi žádaná také pro úpravu objemu a částečně i tvaru rtů. Ceny se pohybují okolo 6 000 Kč za jednu injekci, která většinou dostačuje. Efekt smyslných rtů, tudíž mladší a ženštější vzhled, Vám vydrží 6 až 12 měsíců.

               3. Minimálně invazivním postupem je takzvaná mezoterapie, při níž se využívá řidší typ kyseliny hyaluronové smíchané s vitamíny, minerály, peptidy a dalšími látkami. K jejímu průniku do pokožky se používají buď speciální válečky (dermarolery) nebo mikroinjekce. Jedna injekce (Aqushine) stojí 2 750 Kč.

              4. Další metoda, SEYO TDA, se zakládá na technologii vysokého tlaku. Ošetření trvá okolo 30 minut a klientům se líbí, protože je bez injekcí a nežádoucích účinků. Spolu s kyselinou hyaluronovou se do pokožky dostanou i vitamíny a minerály. Jedno ošetření stojí 2 500 Kč a u nás ho momentálně poskytuje jen Brandeis Clinic. Pro vytoužený efekt však musíte podstoupit první měsíc 8 ošetření, a pak další ošetření minimálně jednou měsíčně.

              5. Kyselinu hyaluronovou lze přijímat i ve formě doplňku stravy (například Diamod kolagen). Výrazně se Vám zlepší kvalita kůže, nehtů, vlasů a kloubů, avšak okamžitě viditelný omlazovací účinek zajistí pouze výše uvedené metody.

Anna Brandejs zdůrazňuje, abyste aplikaci kyseliny hyaluronové vždy svěřili zkušenému lékaři, který ji využívá v každodenní praxi, jinak byste mohli mít v obličeji asymetrie. Stejně tak nepatří kyselina hyaluronová do rukou zaměstnanců kosmetických salonů, což ostatně ošetřuje zákon.

Pouze odborný lékař z certifikované kliniky dokáže během konzultace vyhodnotit, zda Vám může provést ošetření, a také striktně dodržuje nutná hygienická pravidla. Injekční aplikace kyseliny hyaluronové se například nehodí pro těhotné a kojící ženy či pro lidi náchylné k otokům. Celkově je to však jeden z nejoblíbenějších zákroků estetické medicíny s vynikajícími výsledky. Jen je třeba mít kontakt na dobrou kliniku.


KOMERČNÍ ČLÁNEK
Sdílejte na
Related posts