Jak docílit krásné a čisté pleti?

Kosmetika | 23/02/2018

Krása se odráží ve tváři, a proto musíme pečovat o to, aby byla zdravá. Denně jsme vystaveny prachu, smogu a různým nečistotám, které se nám usazují v pórech. Jak pečovat o pleť, aby byla čistá a krásná?

Každá kultura má svůj ideál krásy, dnes je ale svět natolik propojený, že se tyto ideály vzájemně protínají napříč kontinenty. Ty nejzajímavější trendy přicházejí z Asie, kde je krása vysoce zakořeněna na tamním žebříčku hodnot. Ingredience, které mají k dispozici, totiž přinášejí neuvěřitelné účinky.

Proč mají Korejky dokonalou pleť?

Která z nás by nechtěla mít tváře jako panenka? Úděl asijských žen je vypadat co nejkřehčeji a tomu je přizpůsobena péče o pleť. Korejský kosmetický průmysl investuje miliony do přípravků, které udělají pleť sametově jemnou a hebkou a vytáhnou všechny nečistoty, odumřelé kožní buňky a ucpané póry. Nejúspěšnějším produktem jsou jejich pleťové masky z bílého jílu či černého uhlí a zamilovaly si je i české ženy. Důvod je prostý.

My, ženy si zasloužíme o sebe pečovat

A k tomu potřebujeme kvalitní produkty. Milujeme, když se můžeme zavřít v koupelně, dát si horkou koupel nebo sprchu, pustit si hudbu a mít čas jen pro sebe. Horká voda je pro dokonalý efekt pleťových masek zásadní, před jejich aplikací je důležité napařit si obličej. Stačí vodou z umyvadla a neboj se do ní přidat i bylinky, jako je heřmánek, měsíček máta a klidně i plátky pomeranče.

Objev magické schopnosti pleťových masek

Bílý jíl a bambusové uhlí nejen, že ti pleť vyčistí do hloubky, ale navážou na sebe také tuk a mastnoty, pomůžou ti proto od pupínků a akné. Vyzkoušet můžeš například nějakou z těchto dvou variant korejských masek z bílého jílu, či z bambusového uhlí. Maska za 20 minut ztuhne a pak ji se všemi nečistotami sloupneš. Dopřeješ si čas pro sebe a tvoje pleť zůstane po očištění dokonale hladká a matná, tak jako tváře korejských žen.

Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné