TOP SECRET

Adam štěch. Foto Pro Dolce Vitu: Tomáš So | Lifestyle | 17/10/2015

Po několika úspěšných letech strávených ve Velké Británii se Pavel Tvaroh vrací do České republiky a v Praze otevírá druhou pobočku svého londýnského baru Lounge Bohemia. Potenciálním hostům však návštěvu svého podniku zrovna neulehčuje. Dostanete se do něj totiž jen na objednávku, a to prostřednictvím telefonního čísla, které se jen tak snadno nedozvíte. Zkrátka, návštěva barů Pavla Tvaroha, ať už v Londýně nebo v Praze, je velkým dobrodružstvím, jež zdaleka přesahuje konzumaci experimentálních koktejlů, které přímo sám mistr v obou barech každý druhý týden podává.
Neznámá adresa, návštěva možná jen po telefonické rezervaci a pobyt omezen striktně na dvě hodiny. To jsou pravidla nové pražské pobočky baru Lounge Bohemia, který v Londýně od roku 2007 provozuje Pavel Tvaroh. Přísný režim vynahrazuje neuvěřitelný gastronomicko-umělecký zážitek. Barman, který je od mládí abstinentem, si ve svých podnicích počíná jako performer, alchymista a kouzelník v jednom. Omezené menu nabízí veskrze originální nápoje bourající všechna klišé o konzumaci a podobě klasických koktejlů. Drink podávaný do sklenky ve tvaru šišky vám vsugeruje chuť i vůni lesa. Tekuté degustační menu vás zase tematicky provede celým večerem. Pavel Tvaroh sklízí se svým performativním přístupem k přípravě koktejlů úspěchy po celém světě. Svoje vlastní koncepty, ve kterých spojuje podávání alkoholu s designem, divadlem i cirkusovou nadsázkou, připravuje nejen ve svých barech, ale i pro renomované klienty, včetně obchodního domu Selfridges nebo šperkařské značky Van Cleef & Arpels. Nyní můžete jeho experimenty ochutnat také v Praze. Nejdříve však musíte zjistit, kde a jak. loungebohemia.com

Foto | Pro Dolce Vitu: Tomáš Souček.
galerie
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné