SWEET TOOTH

Ondřej Lipár | Lifestyle | 19/03/2018

Cukrářů, kteří by byli natolik vyhlášení a k tomu uznávaní kolegy i širší veřejností, aby si mohli své jméno vetknout do štítu, je u nás pohříchu málo. Lukáš Skála si to dovolit zcela jistě může. Zkušenosti čerpal od svého otce, v tuzemských i zahraničních restauracích a své kvality prokázal i na mezinárodních soutěžích. To vše se rozhodl přetavit do vlastního podniku, ve kterém navíc dává sobě i svým kolegům a kolegyním nahlédnout pod ruce. Cukrárna s výrobnou, navržená architektem Václavem Červenkou a doplněná grafickou identitou od Petra Štěpána, je prakticky celá prosklená, takže může kdokoli nejdříve sledovat, jak například zdejší laskonky připravované podle původní receptury s mandlovým korpusem a krémem s lískooříškovým griliášem pracně vznikají, a hned si je u jednoduchého pultu sníst nebo odnést domů. Cukrář Skála navíc není jedinou lahůdkou v čerstvě opraveném Šporkově paláci.

Cukrář Skála, V Celnici 6, Praha 1, cukrarskala.cz

Foto | Filip šlapal
galerie

Aktuální číslo

Předplatné