EUCHARISTIE

Ondřej Lipár | Lifestyle | 30/05/2018

Už když se v roce 2013 v Hongkongu otevřela první restaurace Duddell’s, strhla na sebe velmi rychle pozornost. Důvod byl hned dvojí – pečlivě připravované lahůdky kantonské kuchyně a průběžně se obměňující výtvarná díla, o jejichž výběr se stará zvlášť určený art manager. Michelinská hvězda na sebe nenechala dlouho čekat. První pobočka mimo Hongkong byla před nedávnem otevřena v Londýně jen pár kroků od mrakodrapu The Shard a od London Bridge – v budově někdejšího kostela sv. Tomáše. Atmosféru v přízemí určuje původní oltář z tmavého dřeva, velká chrámová okna, mezanin ohraničený balustrádou z čirého skla pak umožňuje vychutnat si velkorysý prostor s patřičným nadhledem. O důstojnou a přitom dostatečně živou podobu podniku, který servíruje podobné pokrmy jako originál, navíc se zvláštním důrazem na dim sum, se postarala architektonická kancelář Michaelis Boyd. Inspiraci pro vzhled podniku čerpali architekti v místě původu – podobá se hongkongským čajovým podnikům šedesátých let minulého století. I proto výrazné barvy a vzory na obkladech a dlažbě.

Duddell’s London, St. Thomas Street 9A, Southwark, Londýn, duddells.co/london

Foto | Archiv Architektů
galerie

Aktuální číslo

Předplatné