VÝČEP KORUNNÍ

Ondřej Lipár | Lifestyle | 18/02/2019

Bohumil Hrabal nevisí na stěně náhodou, ve Výčepu totiž podávají pivo z pivovaru Dalešice známého z Postřižin – ke klasické 11° a 13° se vždy přidává ještě speciál. Kuchyň pod taktovkou šéfkuchaře Jiřího Hrachového bere často všední suroviny a zpracovává je současným způsobem, aby se dobře hodily právě k pivu či některému ze zdejšího pečlivého výběru moravských vín. Mezi předkrmy je kupříkladu jemná vepřová huspenina, kapří pepřenky nebo chuťově výrazná kachní srdíčka, nabídku hlavních jídel tvoří mezi jinými po ohni vonící grilované kuře, paprikový lusk plněný uzeným vepřovým kolenem a pohankou či krůtí krk konfitovaný v uzeném sádle. Vše se odehrává v čistém, útulném interiéru bez zbytečných ozdob, kterým se nesou tóny moravské cimbálovky.

Výčep zabírá prostor přes celou hloubku vinohradského činžáku. U vchodu hosty vítá výčepní a Bohumil Hrabal, vzadu je možné na jedné z historických televizí neustále sledovat dění v kuchyni. Jednou z lahůdek je voňavý krůtí krk konfitovaný v uzeném sádle a přelitý krůtí omáčkou.

Výčep, Korunní 92, Praha 2, vycepkorunni.cz

Foto | archiv restaurace
galerie

Aktuální číslo

Předplatné