Novou kolekci Hany Zárubové s tajemným názvem Ø nafotil exkluzivně fotograf Jiří Hroník. Vychází z principů předchozích modelů Kultivaru, v nichž se nahodilé kombinace dvou celků spojily v jeden nový. Finální kusy se dotvořily na divokém ostrově, kde stále fouká vítr, v místě, kde se přelévá písečná duna, která neustále mění svůj tvar a strukturu.

„Písmeno Ø v dánštině znamená ostrov. A právě tento divoký kus země na severu Evropy vtiskl kolekci svou divokost i barevnost. Transformace tvarů a struktur jsem tiše pozorovala v různých časech. Obrazy jsem nechala zastavit ve své hlavě a ty se pak změnily v oděv. Jde o sérii oblečení, která je políbena sportem, jeho tempem a technologickou zdatností a vytrvalostí, zároveň zkoumá tradiční oděvy různých kultur, které převádí do jiných kontextů,“ popsala kolekci její autorka, Hana Zárubová.

Ø je rozdělená na zimní a letní část, jde tedy i o preview S/S/2017, a kolekce tak plynule přechází ze zimy do jara a léta. Stěžejními kusy Ø jsou kabáty; bílý péřový prošívaný v různém rytmu, který navozuje pocit proměnlivosti, černý samurajský kabát, bunda-bomber kombinuje detaily korejského tradičního oděvu hanbok, kabát ve zlaté barvě s rozdílnými délkami vpředu a vzadu. Kabáty doplňují modely z tuhého plisé – ať už jde o sukni dvou barev, černé a tělové, nebo plisované šaty či mikiny dlouhé až ke kotníkům. hanazarubova.cz

Sdílejte na
Related posts