Šperkařská značka Cartier představuje náramek Ecrou de Cartier, novinku, která rozšiřuje legendární kolekci Juste un Clou. Nejdražší hřebík na světě designéři Cartier inovovali o nové tvary, známé spíše z pultů železářství, v podobě šroubů a matic.
Punkerský nápad povýšit nářadí na luxusní šperk dostal už v roce 1971 italský designér Aldo Cipullo. Jeho návrh, který odrážel svobodomyslnou atmosféru New Yorku na počátku 70. let, zrealizovala značka Cartier v roce 2012 a řada Juste un Clou se okamžitě stala milníkem v její historii. Takový odklon od zvířecích a rostlinných motivů asi nikdo nečekal! Ecrou de Cartier, pokračovatel nové rebelské éry v tradičním šperkařském domě, je symbolem moderního ženského životního stylu, sdílených hodnot a revolučních přístupů k designu. Náramek z bílého či růžového zlata zdobí šest matic (z francouzského ecrou), z nichž čtyři jsou pohyblivé. Žena, která si náramek připne na zápěstí svému okolnímu světu dává jasně na odiv svou sílu 

Cartier, Pařížská 2, Praha, cartier.com

Náramek Ecrou de Cartier má závit po celém obvodu a je na něm naaranžováno pět otočných šroubových matic, kterými lze pohybovat:

Hřebíky Cartier, kolekce Juste un Clou:

Sdílejte na
Related posts