HOUSE OF Z

Móda | 17/03/2018

Závěrečný večer pražského módního týdne Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) v pátek 23. března 2018 bude patřit hvězdě americké módní scény jménem Zac Posen. Magazín Dolce Vita a producent Milosh Harajda totiž ve spolupráci s kinem Lucerna uvedou filmovou premiéru celovečerního dokumentu House of Z. Producent premiéry přiblížil zákulisí projektu.

Proč se rozhodli dokument HOUSE OF Z uvést v Čechách a na Slovensku?
Minulý rok jsme ve spolupaci s Národním Divadlem v Praze a SND v Bratsilave uvedli dokument Dancer, o životě baletní legendy Sergeje Polunina a premiéra se vyprodala za rekordní 4 minuty. Hledali jsme silný příběh a z USA jsme dostali tip na film o židovském chlapci z průměrné newyorské rodiny, který ve svých 20ti letech oblékal hvězdy jako Jenifer Lopez, Kate Winslet, či Uma Thurman na červený koberec. Cílem bylo motivovat mladou generaci.

Jak probíhaly přípravy limitované distribuce?
Koncem minulého roku jsme měli v New Yorku setkání s týmem Zaca Posena a v lednu jsem byl na obhlídce jeho atelieru. Rezervovali jsme distribuční práva pro naše teritorium a během filmového festivalu Berlinale nám Zac poskytl 2 exkluzivní rozhovory. Mou filozofií je připravovat každý umělecký projekt v přímé spolupráci s umělcem a jeho týmem. Ve výsledku se to vždy odrazí a poublikum to pozná.

Kde budou mít možnost diváci film HOUSE OF Z zhlédnout?
Dokument paralelně uvádíme na dvou platformách: 21.3. se bude v Bratislavě konat premiéra filmu v Auparku jako teaser na připravovaný Fashion Live! Film Festival a v pražském kině Lucerna bude dokument 23.3. zavírat Mercedes Benz Prague Fashion Week. Obě projekce jsou dostupné veřejnosti a diváci si mohou lístky zakoupit v pokladně kina Lucerna nebo v Cinema City AUPARK.


 

Česká premiéra proběhne ve spolupráci s kinem Lucerna v pátek 23. března 2018.
Předprodej vstupenek probíhá na pokladně kina.

Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné