„Volvo V90 je příjemné, dynamické a má šmrnc. Automobilka Volvo nabízí kombík, který je nejen praktický a v určitém smyslu vám prodlouží život, ale zároveň vám do něj vnese nový rozměr.“

Těmito slovy zhodnotil neprodávanější britský nedělník The Sunday Times letošní novinku – Volvo V90. A skutečně nejde jen o „další kombík od Volva“, V90 dodává pojmu kombi nebývalou eleganci a půvab v duchu severského designu: od impozantní masky s lehce prohnutým žebrováním a mohutnými světlomety přes zvýrazněnou linku elegantních boků až po záď, kterou šéfdesignér značky Volvo Thomas Ingenlath neusekl, jak bývá u kombi zvykem, ale nechal ji efektně pozvolna svažovat.

Co se týče prostoru, V90 samozřejmě plní očekávání obvyklá od vozů kombi: s bezmála pěti metry je to dosud nejdelší model Volvo. Přesto nebyla praktičnost jediným cílem. To je patrné zejména v tichém, luxusním interiéru, který v mnohém skutečně připomíná typický skandinávský obývací pokoj. Komfortní sedadla, která  vyvíjel a testoval  tým odborníků několik let, zajišťují pohodlí pro nejrůznější typologii lidí. Jsou skvěle odvětrána, chladí a zároveň masírují. Prvotřídním materiálům v interiéru dominují pravé dřevo, kůže a chrom v dokonalém řemeslném zpracování.

 

Špičkový audiosystém Bowers & Wilkins umožňuje poslouchat oblíbené skladby přímo ze Spotify a prostřednictvím aplikace Apple Car Play můžete jednoduše ovládat funkce svého iPhonu. Designérským pohledem do budoucnosti je středový dotykový ovládací panel: na výšku orientovaný displej doplněný minimem tlačítek vzdává hold severskému pojetí designu – kráse v účelné jednoduchosti.

Volvo V90 zkrátka stanovilo nové parametry vozů kombi. Díky úžasné kombinaci kultivované elegance, komfortu a brilantních jízdních vlastností představuje špičku ve své třídě.

Více na www.volvocars.cz

 

Sdílejte na
Related posts