Již třetím rokem vede prestižní žebříček nejlepších restaurací světa kodaňská Noma a její šéfkuchař René Redzepi. Pokud byste si v ní dnes chtěli objednat stůl, budetena něj čekat více než dva měsíce. Než se vysněné degustace dočkáte, můžete s námi podniknout VIP návštěvu jejího zákulisí. Noma Lab, určený výhradně zaměstnancům, vznikl před půl rokem a navrhlo jej studio 3XN. Jelikož očekávání hostů, týkající se inovativního vaření, jsou v Nomě obrovská, bylo chytré vybudovat pro kuchaře experimentální kuchyni, kde mohou zkoušet své schopnosti a provádět kulinární pokusy. Kromě testovacích ostrůvků je jejísoučástí také knihovna přísad a koření nebo bylinková školka.

Kromě části, kde se vaří a kde kuchaři pracují s čerstvými bylinkami i molekulárními technologiemi, je součástí Noma Lab také knihovna koření,klasická knihovna plná kuchařek a publikací o jídle a ingrediencích, dále kancelářská část a samozřejmě jídelna, kde zaměstnanci ochutnávají poslední výstřelky severské kuchyně. www.noma.dk

Sdílejte na
Related posts