Značka Heineken na letošním Designbloku oslovila odbornou novinářskou porotu svými expozicemi, ve kterých prezentuje naší metropoli. Z více než stovky designérů a designérských studií bylo vyhlášeno celkem deset vítězů v deseti kategoriích a Heineken si z  Designbloku 2014 odnáší “zlaté polínko” za nejlepší instalaci výrobce. Expozice Heinekenu jsou vyvrcholením kampaně Cities, kdy se Praha stala jedním z 39 měst na světě se svou vlastní lahví.

Na Designbloku značka Heineken netroškařila a ukázala se několika různými způsoby. „Myšlenka našeho komunikačního konceptu se týká velkoměsta, rušné metropole. Navázali jsme tedy na úspěšnou kampaň Cities, která měla silnou mediální podporu a rozhodli jsme se zážitek z letošní expozice ještě umocnit webovou aplikací Heineken City Symphony“ říká manažer značky Richard Gažo. 

Hlavní expozici s názvem Heineken City experience (nahoře) můžete vidět v budově bývalé základní školy na adrese Mikulandská 5. Tvoří ji minimalistická chodba v bílé barvě na jedné straně posetá zrcátky, která si mohou hosté brát sebou do expozice. Hlavní výstavní prostor pak zaplnilo více než padesát laserů, jejichž show je doprovázena zvukovými efekty. V okamžiku přímého kontaktu s laserem a jeho přerušením vznikne nový, pokaždé jiný efekt. Návštěvník se tak rázem stává skladatelem mnohohlasé symfonie a zároveň součástí hlučné metropole.

Expozice na Staroměstském náměstí v Domě U Minuty (dole) nabízí panorama Prahy poskládané skoro ze 3000 lahví Heineken se zvuky metropole nad hlavou, a to v denní i noční variantě. V  Heineken City refreshment baru designérů Henryho Wielguse a Jana Plecháče si všichni příchozí mohou odpočinout v chill out zóně třeba s lahví prémiové značky, kterou bude možné si zakoupit u hostesek. Vedle baru se dále nachází minigalerie, prostor, v němž Heineken dal prostor také mladým začínajícím umělcům. K vidění jsou zde výtvory jak grafických designerů, tak i díla z řad studentů.

Pokud se chcete dozvědět více o unikátní aplikaci Heineken City Symphony, klikněte SEM. Pro její stažení přikládáme také přímý prolink: heinekencitysymphony.com.

Sdílejte na
Related posts