Pro kola značky Tokyobike má slabost snad každý, kdo viděl její konceptuální showroomy v Londýně, Berlíně či New Yorku. Byli jsme tedy zvědaví, jak vypadá karlínský obchod Urbane, který ji u nás exkluzivně zastupuje.
Uvítal nás v něm Václav Stránský, který ho také se svými partnery zařídil, a rozpovídal se: „Fungujeme tady víc jak rok, a přestože by nás asi vyhledávalo víc lidí, kdybychom nesídlili v suterénu a měli lákavý výklad, nestěžujeme si. Když k nám zákazník zavítá, už dobře ví, za čím tzv. ‚jde‘. Jde za single speedy i městskými koly nezávislého výrobce z tokijského předměstí Yanaka, který od roku 2002 pod jménem Tokyobike produkuje kola s důrazem spíše na komfort než na rychlost. Líbí se nám celá filozofie prodeje, výběr doplňků, včetně spolupráce s designéry. My ke známým zahraničním výrobcům (sedla Brooks nebo G. Berthoud, helmy Sahn, pláštěnky Otto London aj.) přidáváme česká jména – batohy FVNK, cyklotašky Lift Off i první limitovanou edici kol, kterou nám namaloval Antimultivitamin.“
V karlínském showroomu si můžete prohlédnout a na zkušební projížďku také zapůjčit všechny modely, jaké Tokyobike nabízí. Když barvu, kterou zvolíte, zrovna nebudou mít na skladě, budete na své nové kolo čekat nanejvýš dva týdny. Limitovanou barvou této sezony je matová černošedá.

Urbane, Šaldova 28, Praha 8, otevřeno st a pá 16–20, so 10–16 hodin, urbane.cz; tokyobike.com

Sdílejte na
Related posts