DESIGNBLOK 2017

A Foto: Archiv Designbl | Design | 05/10/2017

Pražský mezinárodní festival designu Designblok pro svůj devatenáctý ročník vybral téma Jídlo. Na vizuálech letos zachycuje mladé designéry uprostřed velkolepé dortové bitvy. Největší festival designu a módy ve střední Evropě proběhne od 26. – 30. října 2017.

Jídlo se jako téma odrazí ve všech výstavních prostorách a bude protínat celou přehlídku. „Jídlo nejenom ve smyslu reálné potravy, ale v širším kontextu smyslových zážitků s ním spojených. Stolování, čas strávený s rodinou a přáteli, jídlo jako spojovatel i zdroj slasti. Potrava pro tělo i srdce,“ vysvětluje ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Tematickou výstavou bude osazena střední hala Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, který je i letos hlavním výstavním místem Designbloku. Instalaci navrhuje Maxim Velčovský a Veronika Jiroušková.

Kromě hlavního prostoru Designbloku na pražském Výstavišti, na piazzetě před palácem a v Lapidáriu Národního muzea více než 14 000 m2 výstav, bude otevřena řada galerií, pop-up shopů a showroomů po celé Praze. Novinky sledujte na designblok.cz.

Foto | Archiv Designbloku.
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné