„Mramorový stan uprostřed galaxie.“ Tak poeticky vystihlo studio Andrés Jaque interiér restaurace Romola navracející srdci Madridu dávný glamour. Vznikla v bývalé garáži ze 40. let ve čtvrti Salamanca, takže stropy tu sahají až do výšky pěti metrů, čehož architekti náležitě využili a vytvořili efekt, jako by se hosté ocitli v mramorovém lomu. Desky ze vzácného kamene typu Novelda jsou v prostoru volně zavěšené na inženýrské konstrukci, a skutečně tak připomínají stanový plášť.

Interiérové „menu“ nabízí kromě mramoru ještě nábytek s chromovanými rámy a koženým polstrováním i sametové závěsy. To kulinářské, jež sestavil šéfkuchař Jorge Reina, je postaveno na filozofii „všechny požitky, žádné výčitky“ a představuje odlehčenou, zdravou kuchyni navazující na tradice. Vedle výčtu jídel jsou vždy uvedeny nutriční hodnoty daných chodů z organických ingrediencí.

Romola, Calle de Hermosilla 4, Madrid, romola.es

Sdílejte na
Related posts