Je Blízký východ tabu? Ani náhodou! Poslední dobou je to místo výjimečných chutí a kreativní gastronomie, která se soustředí hlavně v Tel Avivu. Dědictví izraelské kuchyně teď překročilo hranice své země a dostalo se do Evropy, a to v podobě Bar Shuka, jež se nachází ve frankfurtské čtvrti Bahnhofsviertel. Prostory navrhovalo designové studio Morgen Interiors a Michael Dreher. Restaurace se nachází v přízemí The Trip Hotel. Pro interiéry se využily surové cihlové zdi, betonové sloupy, tradiční dekorační španělské dlaždice v mořských odstínech a textilie s orientálními vzory. Hlavní hvězdou je 400 let starý dubový kuchařský stůl a světla, vyrobená z typických tuniských slaměných košů. Šéfkuchaři Yossi Elad a Stephan Kaiser vaří primárně z lokálních surovin, ale inspiraci samozřejmě hledaní na území Izraele. Na denním menu byste našli pochoutky jako třeba dušené jehněčí, raw tahini, grilovaná chobotnice, čočka beluga a chybět nesmí ani kebab. Vše je doplněno nápoji z Libanonu, Izraele a Sýrie.

 

Sdílejte na
Related posts