Nový vinný bar Vinit je tak trochu schován na druhém nádvoří vnitrobloku barokního paláce Savarin, jehož hlavní fasáda čelí rušné ulici Na Příkopě. Najdete v něm ovšem nečekanou stylovou a klidnou oázu, ale hlavně neúnavného Tomáše Melicha, bývalého manažera restaurace Bellevue, který si spolu s obchodním partnerem Pavlem Trněným plní svůj sen o vlastním podniku. Specializují se na rodinná vinařství ze starého kontinentu a vybrané domácí vinaře (italská vína od Castellari Bergaglio, Castello di Verduno či Paola de Marchi, francouzské Confuron-Cotetidot nebo J.P. Daumen, rakouské vinařství Emmerich Knoll, moravské Hnanice aj.), jejichž produkci doplňují o vybranou kávu, čokoládu, sýry, šunku a salámy.
Bar Vinit nenavrhoval žádný architekt. Tomáš Melich po dlouholetém působení v restauračním provozu nejvyšší kategorie a po osobních exkurzích do mnoha světových vinařských oblastí i metropolí sám přesně věděl, co a jak ve svém novém podniku chce mít. Třeba, že dekorace bude tematická, včetně zarámovaných listů vinné révy nebo lustru v salonku, který je vytvořen z vinných sklenic, že desky stolů a židle budou dřevěné, aby pěkně chytaly patinu (vše dodala značka Situs), že káva doubleshot se bude podávat spolu s českou čokoládou Jordi’s nebo italskou Amedei na prkénku z bedny na víno, že servis chce držet na úrovni michelinské restaurace a hlavně, že nepotřebuje být na očích, protože stálá klientela se vytváří ne na základě prvního dojmu, ale osobním doporučením. Divíte se proto, že jsme chvíli uvažovali, že si informaci o jeho novém podniku necháme sami pro sebe a budeme si užívat pocit zasvěcených? facebook.com/vinitbar
Related posts