Víte, jak zaplatit luxusní zboží bez běžného účtu a před obdržením zásilky? V Česku se pomalu, ale jistě zabydlují předplacené platební karty. Nemusíte vlastnit účet, nepodepisujete žádnou smlouvu a s kartou můžete platit přes internet nebo u obchodníků v tuzemsku a zahraničí. Slyšíte o takové platební možnosti poprvé? Právě teď Vám prozradíme více informací!

Bezpečná platební metoda

Používáním platební karty a internetového bankovnictví roste riziko zneužití údajů a odčerpání peněz z účtu cizí osobou. Předplacené karty jsou bezpečnou platební metodou. Jelikož nejsou provázány s účtem, můžete s nimi platit bez obav. Karty jsou k dostání o různé nominální hodnotě. Například kartu Paysafecard seženete v hodnotě 100, 300, 1 000 a 2 000 korun. Dražší luxusní zboží lehce zaplatíte zkombinováním až 10 karet.

Platíte často a rádi přes internet?

Kde se předplacené karty prodávají? Najdete je v každé lepší trafice, supermarketech, kioscích a na čerpacích stanicích. Platba probíhá zadáním 16ti místního PIN kódu nebo přihlašovacích údajů (uživatelského jména a hesla). Na internetu s ní můžete uhradit nejen luxusní zboží, ale i online hry, seznamky, filmy, hudbu či sportovní sázky.

Celoevropský trend

Předplacené karty zažívají svůj „boom“ po celé Evropě. Podle nezávislého průzkumu společnosti MasterCard by do roku 2020 lidé měli utratit prostřednictvím předplacených karet až 112 mld. EUR. V současnosti jsou karty velkým hitem ve Velké Británii a Itálii. Výrazný nárůst plateb přes předplacené karty se očekává ve Francii.

Názor Čechů

A jaký je potenciál předplacených karet v Česku? Předběžný průzkum ukázal, že by o ně měla zájem až třetina oslovených. Výhody spatřují v tom, že karta není vázaná ke konkrétnímu bankovnímu účtu a je k dostání na mnoha místech. Představuje možnost, jak pohodlně a bezpečně zaplatit na internetu a v obchodě.

 

Sdílejte na
Related posts