SEZÓNY

Danica Kovářová. Foto: Archiv Restau | Lifestyle | 07/01/2016

Po celý rok od otevření jeho vlastní restaurace Field se Radkovi Kašpárkovi daří pevně držet otěže konceptu Free Range Dining, postaveného na neomezené tvořivosti jak v úpravách jídel, tak při jejich servírování. Mnozí mu vytýkají, že někdy svými scénickými triky hosty šálí zbytečně moc a kuchyně pak ztrácí koncentraci, ale i to je určitý um a vysoké kulinární zážitky nemusí být nutně upjaté jako ve smokingu. Na talíře zimního menu se proto Radku Kašpárkovi dostalo sušené listí sloužící jako lůžko pro pražený bůček, křepelčí consommé zase servíruje v keramických ptačích hnízdech a srnčímu masu dal podobu pralinky s uzeným velouté. Nespoutaný byl ve Fieldu i letošní silvestr ve stylu Pulp Fiction, z jehož menu nás mimo jiné zaujala husí játra s dýňovou zmrzlinou, višněmi a hořčicí.

Field, U Milosrdných 12, Praha 1, tel.: 222 316 999, fieldrestaurant.cz

Foto | Archiv Restaurace.
galerie
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné