Arden Alexander Zadrick (8) je chlapec, který od čtyř let projevuje enormní zájem nejen o vytváření vlastních světů, ale i o jejich vizuální zpodobnění. Jeho výtvarný talent, skrze nějž se brzy vypracoval k perspektivním zkratkám a ztvárnění pohybu, byl iniciačním bodem pro jeho matku Karin Zadrick, která je sama vizuální umělkyní. Touha spolupracovat se synem a přetavit jeho usilovnou práci v něco trvalého, vedla ke vzniku výjimečné knihy malého autora s názvem Svět dinosaurů a podtitulem Skicář pro děti a dospělé. Omalovánkami provází pozorovatele postava autora, malého chlapce, který si osedlá svého dinosaura a odhodlaně se řítí do všech dobrodružství, jež ho v napůl bájném a na půl historizujícím prostředí dinosaurů čekají.

My vám přinášíme intimní film, jenž celý projekt dokumentuje. Seznamte se s malým velkým umělcem, který miluje dinosaury…

Pro veřejnost je výstava UNKNOWN otevřena v sobotu a neděli 3. – 4. prosince, vždy od 14 do 19 hodin, v Galerii Černá labuť, Na Poříčí 25, Praha 1, cernalabut.cz. Na místě je možné zakoupit autorské omalovánky pro děti i dospělé Svět dinosaurů. Výtěžek z prodeje knihy putuje mezinárodní neziskové nadaci Pink Crocodile, jež podporuje děti se sluchovým a těžkým kombinovaným postižením. 

Sdílejte na
Related posts