Napůl katalog, napůl kuchařka. Taková je netradiční publikace A Material Menu: Designs for the Culinary Aesthetic, kterou vydala společnost Caesarstone známá výrobou umělého kamene. Spolupracovala na ní se studiem Arabeschi di Latte zaměřujícím se na food design a jeho kreativní vedoucí Francescou Sarti. Velkoformátová kniha představuje osm konceptuálních receptů a fotografií inspirovaných čtyřmi elementy. Těm byla věnována již působivá „kuchyňská“ instalace Caesarstone na loňském Design Weeku v Miláně.
Každá z gastronomických kreací Francescy Sarti je moderní interpretací tradičního pokrmu. Kniha této tvůrkyni dala šanci navázat na menu, které vymyslela již pro milánskou expozici, jež vznikla za designové režie Toma Dixona. O grafickou podobu knihy se postaralo Micha Weidmann Studio. caesarstone.com
Torteau Fromager:Icefish Fritters:
The Dark Trophy:
Salty Lemonade:
Egg Tower:
Testaroli:
Snow Soup: