Recept: Zelené olivy marinované v ginu

Ondřej Elsner. Foto: Archiv 101 Cookb | Lifestyle | 07/09/2013

Pokračujeme v našem kurzu vaření a dnes prezentujeme neobvyklý recept na zelené olivy marinované v ginu a sypané sýrem feta. Doba přípravy nezabere víc než 5 minut, samotné pečení potrvá 30 minut. 
Ingredience:
300 g nevypeckovaných zelených oliv (opláchnutých a osušených)
2 chilly papričky (nebo dle chuti a odvahy)
1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
kůra z jednoho citronu
6 lžic olivového oleje (nemusí být extra virgin)
půl šálku ginu
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
100 g sýru feta
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C. Pečící nádoba by měla být ideálně tak velká, aby se do ní olivy naskládaly v jedné vrstvě. K olivám přidejte chilly papričky, česnek, citronovou kůru, olivový olej, gin a koření. Dobře promíchejte a vložte do prostředního patra trouby na 30 minut. Během pečení s olivami alespoň jednou zatřeste, aby se nepřichytily a mohly rovnoměrně nasát všechny chutě. Ještě teplé posypejte olivy sýrem feta. Můžete podávat teplé i studené. Směs v lednici vydrží i několik dní. Dobrou chuť! 

 

Foto | Archiv 101 Cookbooks.
galerie
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné