Arménskou brandy Ararat znají čeští a slovenští gurmáni, protože od 60. do 90. let byla v nabídce většiny dobře vedených restaurantů a barů. Letos na jaře chystá prémiová pálenka svůj návrat do Čech. Společnost Jan Becher – Pernod Ricard začne na našem trhu nabízet tři varianty brandy – pětiletou Ararat, desetiletou Akhtamar, ale také mimořádně vyzrálou dvacetiletou Ararat Nairi. Ta nejprve tři roky zraje v kavkazských dubových sudech, které je možné kácet až po 70 letech růstu. Právě tyto sudy patří mezi největší know-how značky Ararat. Propůjčují totiž místní brandy specifickou vůni a příchuť sušeného ovoce, vanilky a čokolády. Výsledná vyzrálá brandy má barvu mahagonu, připomene lesní med v kombinaci se sušeným ovocem, zejména s čerstvými fíky. V samém srdci pak ucítíte také dubové a tabákové nóty.

Ararat Nairi se vyrábí od roku 1967 a představuje vrchol produkce jerevanské firmy. Dvacetiletou brandy si bude moci vychutnat i jeden ze čtenářů našeho webu (doporučujeme podávat nejlépe nechlazenou v kombinaci s fíky, sušeným ovocem nebo čokoládou), protože už v neděli 9. 2. spustíme soutěž o jeden exemplář. araratbrandy.comjanbecher.cz

 

Sdílejte na
Related posts