Byli jsme pozváni na evropské finále nejprestižnější gastronomické soutěže světa Bocuse d‘Or, jež se konalo ve Stockholmu. To, že se severské země pohybují na špici a s Francouzi si prohazují místa na prvních třech pozicích už od poloviny 90. let, jsme věděli, ale že letos švédský tým pod vedením Tommyho Myllymäkiho vyhraje, bylo jen zbožné přání hostitelské země. Překvapivě se proměnilo ve skutečnost! Abyste porotcům soutěže nezáviděli, připravili jsme pro vás adresář stockholmských podniků, které můžete navštívit a sami v nich ochutnat umění „zlatých“ šéfkuchařů. 

Tommy Myllymäki
Ve Stockholmu je to tak, že ti nejslavnější šéfkuchaři často kreativně řídí hned několik podniků zároveň – ty luxusní i dostupnější. Mívají za sebou také vlastní televizní pořady a soutěže, takže veřejnost jejich obličeje zná velmi dobře. A protože jsou charismatičtí, ukazujeme vám je i my v našem přehledu, a to spolu s ukázkou jejich famózního podání pokrmů. Letošní vedoucí švédského soutěžního týmu dohlíží na čtveřici restaurací – Sturehof, Stureplan 2, sturehof.com, Riche, Birger Jarlsgatan 4, riche.se, Teatergrillen, Nybrogatan 3, teatergrillen.seTaverna Brillo, Sturegatan 6, tavernabrillo.se (na obrázcích). Jejich interiér navrhoval designér Jonas Bohlin, ochutnejte v nich například Tommyho verzi tradičního grilovaného sledě s bramborovou kaší.

Sdílejte na
Related posts