Na otevření restaurantu Field na místě bývalé legendární pivnice U Milosrdných jsme netrpělivě čekali a s časem narůstala i zvědavost. Avizovaný koncept podniku s označením Free Range Dining nás totiž zaujal již „na papíře“. Nejen po kulinářské stránce, ale také po stránce designové. Na co se máte těšit?

„Kouzlu prostoru s otevřenou kuchyní, jehož rozvržení i vybavení pro zhruba čtyřicet hostů řešil Ateliér ph5, propadnou návštěvníci už při samotném vstupu, kde si na pohovkách vychutnají welcome drink a při poslechu příjemné hudby budou sledovat unikátně řešený proměnlivý strop z dílny umělce Maskera. Zábavu podtrhnou také netradiční talíře vyráběné speciálně pro restauraci, oko potěší i vizuální styl vytvořený Studiem Najbrt,“ lákal na autorské lahůdky v první tiskové zprávě šéfkuchař Radek Kašpárek, s nímž jste se možná v minulosti osobně setkali v kurzech vaření Ola Kala. Také v „jeho“ Fieldu, jenž byl otevřen 22. listopadu, jde o nesmazatelný vizuální zážitek, jak lze soudit z fotografií pokrmů, stejně důležitá je ovšem čerstvost, kvalita a sezonnost surovin (např. hovězí odebírá z Jelcové Lhotky, jehněčí a drůbež z Trněného Újezda, ryby vozí z Klatovska a mléčné výrobky a vejce z Farmy Krasolesí). Menu, založené na velice moderně pojaté české kuchyni, je psáno stručně – zmiňuje jen hlavní ingredience. Do poslední chvíle proto bude tajemstvím, jakým tepelným způsobem je šéfkuchař upraví, jak nakombinuje sladké, slané a kyselé nebo teplé a studené. Zajímavostí podniku je párování degustačního menu nejen s víny, ale i s nealko nápoji v podobě míchaných šťáv z ovoce, zeleniny apod. Sommeliér Tomáš Donev například ke šnekům, morku a pažitce doporučuje Veltlínské zelené z vinařství Nestarec nebo mangový černý čaj s bazalkou, k hovězímu jazyku, křížalám a briošce Frankovku od Gala Farm či šťávu z červené řepy s francouzskou vanilkou a solí, ke kachně, jeruzalémskému artyčoku a brusinkám pak Zweigeltrebe Reserva z Krásné Hory či hroznovou šťávu s řapíkatým celerem a kardamomem.

Field, U Milosrdných 12, Praha 1, fieldrestaurant.cz

Kachna, sladký brambor, kukuřice – hlavní chod

Uzený hovězí jazyk, křížaly, brioche – hlavní chod

Banán, mandarinka, kokos – dezert

Káva, hnědé máslo, uzené mandle – dezert

Sdílejte na
Related posts