9 8 2024 Lifestyle

Legendární pražský podnik Brasileiro U Zelené žáby má s magazínem Dolce Vita mnoho společného. Rok založení 2002, kvalitu, která s věkem neklesá, ba naopak, a také nadšení pro interiérový design. Letos přízemí i sklepení historického domu v centru Prahy prošlo rekonstrukcí podle návrhu designérky Denisy Kubíček Strmiskové.

Brasileiro

Brasileiro U Zelené žáby je jedním z nejstarších podniků Ambiente. A vysoko stojí i na žebříčku oblíbenosti u hostů – zejména těch stálých. Nejen proto si interiér restaurace po šesti letech říkal o renovaci. Denisa Kubíček Strmisková, která se společností pravidelně spolupracuje, ubrala dřevěných materiálů, naopak přidala kámen a nerez. Důležitými hráči ve staronovém prostoru jsou vedle grilovaného masa servírovaného tzv. passadory nyní také vůně a proměnlivé osvětlení.

Pocítili jsme potřebu přinést našim hostům více komfortu a zjednodušit jim orientaci v restauraci. Zaměřili jsme se především na sjednocení její horní části, která se nachází v přízemí domu U Zelené žáby, se sklepním prostorem, a na osvětlení, jež se přizpůsobuje denní době.

Radek Macura, generální manažer podniku

Největší změnou v horním patře je rozšíření samoobslužného salátového baru, který slouží jako nekonečný zdroj předkrmů. Nový bar je vytesaný ze zelenkavého kamene kvarcitu a jeho součástí jsou nerezové nádoby na led, aby servírované saláty a sushi zůstaly čerstvé a v chladu. Součástí horního salátového baru budou nově i teplé předkrmy.

Atmosféru prostoru, kterému vládne brazilská kuchyně, nyní dokresluje již zmíněné osvětlení od light designérů z firmy Etna. Dalším detailem, na který se designérka Denisa Kubíček Strmisková zaměřila, jsou vůně. Kromě omamného aromatu grilovaného masa, které se line z dolní části restaurace, tak hosté ucítí i další vůně spojené s Brazílií.

Oslovili jsme spolupracovníky, abychom s nimi konzultovali výběr vůní, jejich proudění prostorem i správné momenty, kdy by je měl host zaznamenat. Zážitek by měl být komplexní, ale hranice je citlivá. V dolní části podniku se griluje maso a podle toho to tam voní. Vůně se musí míchat rafinovaně, promyšleně.

Denisa Kubíček Strmisková

A protože v restauraci, kde můžete setrvat tak dlouho, dokud budete moci konzumovat nabízená masa, je velmi důležitá volba sedacího mobiliáře, zvolila Denisa černé masivní, a přitom elegantní a pohodlné židle od dánské značky Carl Hansen & Søn. Původní stoly z masivního exotického dřeva absolvovaly drobnou renovaci a čalounění kožených sedaček pak získalo jemnější tón zelené. Krémově zelená barva propojuje nábytek napříč restaurací, podobně laděný je také kamenný salátový bar. Renovací prošla také ikonická kresba Džungle od výtvarníka Jakuba Matušky a světelné instalace, který zdobí interiér nejpopulárnější brazilské restaurace v Česku.

 

Více info na ambi.cz.

Sdílejte na
Related posts