RESTAURACE SPÁLENÁ NA UHEL

Danica Kovářová | Lifestyle | 17/10/2017

Jako jeden velký ohořelý uhlík působí mexická restaurace CarbónCabrón, nacházející se na Baja California Sur. Divokostí tohoto jižního kalifornského poloostrova a Cortézovým mořem je také inspirována, současně jitří atavistické pudy ukryté v nás všech. Málokoho totiž nepřitahuje otevřený oheň nebo uzené vůně. 
Za ohořelým konceptem a designem restaurace stojí architekt Ignacio Cadena, který využil 6300 dřevěných polen, opálil cihly a prostor vybavil jen pěti dlouhými společnými stoly, žádné separé stolky zde nenajdete. Vše vzniklo na zakázku, až na židle Canto, jejichž autorské právo je připsáno váženému mexickému designérovi Oscaru Hagermanovi. Otevřené kuchyni jako tzv. asador (kuchař specializovaný na grilování) pak vládne architektův bratr, známý mexický chef Alfonso Cadena.

CarbónCabrón, Carretera Transpeninsular, Cerro Colorado, Los Cabos, Mexiko, carboncabron.com

Foto | Adrián Llaguno
galerie
Le Grill

Aktuální číslo

Předplatné