Uvařte si s námi Marinovanou jehněčí svíčkovou s tomatovo – zázvorovými spring rolls a pěnou z koriandru podle dejvické restuarace AvantGarde, Evropská 17, Praha 6. http://www.avantgarderestaurant.cz
Ingredience: 120 g jehněčí svíčkové, 100 g rajčat, 2 g zázvoru, 4 snítky koriandru, 1 plát jarního těsta, 10 g cibule, 10 g mrkve, 10 ml smetany, 2 g máty, 25 ml olivového oleje, 5 ml chilli omáčky, 5 ml sójové Kikkoman omáčky, sůl, pepř, sakura na ozdobu.
Příprava: Svíčkovou očistíme, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou mátu, koriandr a olivový olej a necháme v chladu marinovat 4 až 6 hodin podle velikosti svíčkové. Maso vyjmeme z lednice, necháme cca 30 minut v pokojové teplotě, poté opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Svíčkovou vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme 4 až 6 minut. Cibuli, mrkev a zázvor nakrájíme na slabé plátky a na olivovém oleji zlehka orestujeme. Rajčata spaříme ve vroucí osolené vodě, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky, které smícháme s orestovanou zeleninou. Dochutíme chilli omáčkou a omáčkou Kikkoman. Směs zabalíme do jarního těsta a usmažíme. Smetanu uvedeme do varu, přidáme „výpek“ ze svíčkové, sůl, pepř a koriandr, povaříme cca 30 vteřin a rozmixujeme do hladké omáčky. Dobrou chuť.