Český obchod s teniskami a streetwearem Queens otevřel novou vlajkovou pobočku v samém srdci Prahy. O interiér obchodu v Jindřišské ulici 16 se postaralo designérské duo Boris Klimek a Lenka Damová.

„Za těch 15 let, co jsme na trhu, se nám ze sekáče s pár kousky na věšáku podařilo vybudovat úspěšný podnik, který stál u zrodu tuzemské sneakers scény. Od začátku to děláme s láskou a nadšením a rozhodně nás to nepřestalo bavit. Za odměnu jsme si nadělili novou pražskou pobočku, o které jsme dlouho snili. Z atraktivní lokality pár kroků od hlavní nákupní třídy tak vytváříme centrum streetwear módy. Jsem ráda, že na to nejsme sami a že střed města organicky roste stejně jako třeba v Berlíně,“ říká Lenka Ondruchová, zakladatelka a majitelka Queensu.

Na nové adrese je Queens v dobré společnosti, za sousedy má dva nejzajímavější gastro projekty loňského roku – bistro Špejle a řeznictví a restauraci Kantýna. Obchod má 170 m2 prodejní plochy a patří k němu i šest velkých venkovních výloh. Designeři vytvořili vzdušný a lehce industriální interiér v kontrastních tónech bílé, šedé a černé. Přidali také několik originálních dominant – věšáky na oblečení vypadají jako obrovské nákupní tašky a stolky připomínají krabice na boty.

Prodejna je rozdělená na dva celky. Ten vstupní, který je větší, slouží hlavně k prezentaci bot a oblečení. Na stěnách jsou speciální panely pro vystavení limitovaných edicí tenisek, které se často hodí spíš do galerie než na běžné nošení. Místnosti dominuje velký neonový nápis Queens. Následuje zóna pro placení a výdej online objednávek a kabinky. Předěl mezi oběma místnostmi designeři velkoryse rozšířili, aby znázornili expanzi Queensu, který pořád roste a potřebuje víc a víc prostoru.

Sdílejte na
Related posts