Ve světě kávy platí všeobecné pravidlo, že v čím vyšší nadmořské výšce se pěstuje, tím vyšší je její kvalita. Kdo však už ochutnal šálek kávy ze Santa Cruz, ví, že to může být i jinak. Seznamte se s Galapagos Santa Cruz, kávou z ostrova v nízko položených Galapágách, která se vzpírá tradicím.

Jediné místo na Zemi, o které se dělí leguáni mořští, želvy sloní a tučňáci, ochlazuje Humboldtův proud a rovníkový proud zase přináší ze severu vody bohaté na kyslík a živiny. Spojením těchto dvou sil vzniká neobvyklé mikroklima vhodné pro pěstování kávy Arabica. A protože se na více než 80 % Galapág rozkládá přírodní rezervace, je jen na velmi málo místech dovoleno šetrně obdělávat půdu. Místní farmáři jsou velmi ohleduplní a snaží se maximálně zachovat rovnováhu v přírodě. Budují nádrže na dešťovou vodu pro zpracování svých kávových třešní tak, aby se i ony mohly stát úkrytem divokých želv před žhavým sluncem a jejich kávovníky jsou domovem ptáků a motýlů, kterým poskytují potravu a kteří je na oplátku opylují. Na ostrově Santa Cruz tak vzniká káva nejvyšší kvality, vyznačující se kulatou chutí s nahořklým podtónem kakaa a plným tělem, kterému následné oddělené, středně silné pražení dodává ještě sladké tóny sladových cereálií a sušenek.

Podívejte se, přivoňte si a ochutnejte.

Tato káva bude dostupná pouze v omezeném množství v síti Nespresso Boutiques. Nový designový koncept pro ně navrhlo Universal Design Studio, které před téměř dvaceti lety založili designéři Edward Barber a Jay Osgerby. nespresso.com

Sdílejte na
Related posts