Domníváte-li se, že jako Češi víte o dobrém pivu vše, pak jste na velkém omylu. Speciální japonská receptura pro jeho přípravu velí přidat k ostatním ingrediencím v průběhu vaření kávová zrna, díky nimž získá pivo bohatou hořkou chuť i aroma. Když k tomu připojíte ještě jednoduchou designovou lahev navrženou tvůrčí firmou Nendo a opatřenou ručně nalepeným štítkem s motivem kávových zrn, ovšem pokaždé v trochu jiné variaci, osvěžující a energizující nápoj je na světě a každá lahev bude přitom svým způsobem originál, protože se jejich vzorky vždy mírně liší. Celá věc má však i své hlubší pozadí. Do společného projektu se tu pustily dvě malé společnosti ze severního Japonska, obchod s kávou Anchor a pivovar Sekinoichi, aby pomohly svému regionu překonat následky nedávného ničivého zemětřesení a tsunami. Výtěžek z prodeje této edice kávového piva připadne na charitativní pomoc do postižených oblastí. nendo.jp, sekinoichi.co.jp

Sdílejte na
Related posts