DVA KOHOUTI V KARLÍNĚ

Ondřej Lipár | Lifestyle | 01/03/2019

Adam Matuška a jeho otec Martin se už několik let úspěšně starají o to, že si jejich rodové jméno stále více lidí spojuje nejen se zpěvákem Waldemarem, ale především s prvotřídním pivem, které vaří ve svém rodinném podniku v Broumech. Adam se ale dal dohromady s Lukášem Svobodou, mistrem výčepním restaurací Lokál, a společně otevřeli pivovar s výčepem Dva kohouti v pražském Karlíně. Nachází se v zadní části domu U Města Hamburku, kde dříve bývala autodílna a prodejna barev. Vedle vlastního dvanáctistupňového piva pojmenovaného Místní ležák, které přímo na místě vaří sládek Lukáš Tomsa, je v nabídce také produkce Matušky a několika dalších tuzemských značek. Není náhodou, že o interiér se postarala Tereza Froňková, logo je od Studia Najbrt nebo že betonový výčep korunuje výčepní hlava navržená studiem Olgoj Chorchoj – podobně tomu bývá i v podnicích Ambiente, které Dva kohouty podporují, a to i personálně. Nepodává se tu samozřejmě pouze pivo, těšit se můžete i na drobné pochoutky jako kapří pepřenky či nakládané olomoucké tvarůžky.

Součástí interiéru je také ilustrace od Jakuba Matušky neboli Maskera, který je bratrem spoluzakladatele Adama.

Dva kohouti, Sokolovská 55, Praha 8, dvakohouti.cz

Foto | Filip Šlapal
galerie

Aktuální číslo

Předplatné