Studio Office S&M proměnilo temný londýnský dům z 18. století na moderní domov plný barev

Patrik Florián | Architektura, Design | 19/02/2021

Britské architektonické studio, za kterým stojí dvojice Catrina Stewart a Hugh McEwen, dostalo při přestavbě viktoriánského domu v londýnské čtvrti Islington jediné zadání: „Nesmí to být nuda!“

Projekt, který je ztělesněním barvitého úniku před typickou londýnskou šedí, dostal název Mo-tel. Jeho majitelem je Tamsin Chislett, spoluzakladatel platformy pro půjčování oblečení Onloan. Udržitelné podnikání klienta nakonec inspirovalo také designéry ze studia Office S&M. Materiály v interiéru jsou z velké části recyklované či upcyklované. Například kuchyňská deska připomínající teraco vznikla ze zbytků mramoru, obložení v koupelnách zase pomocí recyklace plastových lahví od mléka či plastových krájecích prkének.

Změnou původní dispozice vznikla v přízemí větší jídelní část, kde se může rodina společně scházet.

Přeměnou původní dispozice došlo k otevření prostoru. Dříve temné přízemí tak nově nechává do interiéru prostoupit více denního světla. Architekti se ale postarali nejen o přestavbu, ale také kompletní návrh vybavení. Multifunkční vestavěný nábytek rodině nabízí více úložného prostoru i pohodlná zákoutí pro odpočinek.

Studio pracovalo také s vybavením na míru. U kuchyňského stolu vznikla multifunkční vestavěná lavice s úložným prostorem.

„Chtěli jsme něco, co nebude nudné, a to se studiu Office S&M rozhodně povedlo. Naše děti nový prostor milují – od tajných skrýší až po vtipné odrazy zrcadel. Mně osobně barvy přináší radost, a to přišlo vhod zejména během lockdownu. S rodinou jsme si přáli kreativní a hravý domov a Catrina a Hugh nám naše přání i přes limitovaný rozpočet splnili,“ komentuje spolupráci klient.

Pestré barvy nechybí také ve vybavení interiéru.
Schodiště hravě kombinuje barvy i tvary.
V horní koupelně designéři pracovali se žlutou, bílým obložením a deskami z recyklovaného plastu.
Spodní koupelna kombinuje sytě růžovou s černým obložením.
Vstupní část lemují mosazná zrcadla, která prostor prosvětlují.
O uzemnění výrazných barev se postarala podlaha z masivního dřeva.

Více informací o projektu najdete na stránkách officesandm.com.

Foto | French + Tye

Aktuální číslo

Předplatné