Obvykle snídám: Kávu.
Nejím: Kvůli alergii ořechy a sóju.
Ranní ptáče, nebo sova? Ndjwaů*&fm… pardon, na chvilku jsem usnul, jsou dvě ráno.
Nejkrásnější na tvorbě časopisu je: V naší redakci to jsou lidé. Je zkrátka děsně fajn pracovat v prostředí, kde se k sobě všichni chovají slušně a rovně. Konkrétní zážitek je asi privátní návštěva Château de Chanteloup koňakové společnosti Martell (díky, Katy Youngová). A krásný je taky výsledek. I po jedenácti letech mám radost, když nové číslo dorazí z tiskáren.
Nejtěžší na tvorbě časopisu je: Nenechat se udolat rutinou, každý měsíc se plní podobný formát. Ten náš naštěstí dává prostor výjimečným projektům, které se neomrzí.
Lokálním časopisům chybí: Odvaha, originalita, peníze a čtenáři.
Selfie je: Způsob, jak otrávit okolí, a prostředek, jak budit pozornost, když není co jiného nabídnout.
K vzteku je: Čerstvě napuštěná vana, která není dost horká.
Tři místa v ČR, která se vyplatí navštívit: Udělejte si výlet do východních Čech. Začněte na znovuzrozeném Hospitalu Kuks (na obr.), pokračujte moderní Křížovou cestou 21. století do lesů, kde Matyáš Bernard Braun sochal své barokní klenoty, a procházku zakončete v nedaleké vesničce Žireč v Bylinkové zahradě Josefa Kamela, v areálu bývalého barokního kláštera, pivovaru a fary, kde jsou také chráněné dílny a domov pro pacienty s roztroušenou sklerózou. Jeďte v létě do Českého Krumlova a zažijte českou romantickou pohádku v praxi. Prozkoumejte Litomyšl, novou tuzemskou mekku moderní architektury.

Země, kterou bych chtěl navštívit: Kteroukoli, kdykoli, okamžitě! Jmenovitě Vietnam, znovu Omán, Brazílii, Japonsko…
Poslední podnik, ve kterém jsem jedl a můžu doporučit: Next Door by Imperial (na obr.), kde vaří moderní a plnokrevnou českou kuchyni.

Základem péče o pleť je: Maximálně šetrné a maximálně účinné čištění, to je bod číslo jedna, bez kterého zbytek nebude fungovat.
Tři produkty, které se vyplatí zkusit: Jakákoli z nostalgicky elegantních vůní parfémového nakladatelství Editions de Parfums Frédéric Malle (prodává beauty concept store Ingredients, na obr.). Z 99,8 % přírodní noční olej Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, který během noci pracuje s vaším organismem na zlepšení kvality pleti – a ráno je to vidět. Úplně sebestředně harmonizační Balance face mask značky Onest, kterou jsem spoluzaložil. Po použití 100% přírodní jílové masky s krémovou texturou zůstane pokožka čistá, opečovaná a spokojená.

Tři kosmetické trendy, které nás teprve čekají: Díky technologickému pokroku příroda postupně nahradí chemii. Stále častěji se na trhu objevují fermenty všeho druhu, šetrnější a šetrnější generace kosmetických kyselin a probiotika, která ozdravují pokožku. Organická a bio dekorativní kosmetika konečně získá plnokrevné syté barevné odstíny.
Věřím ve: Slušnost a zdravý rozum, kterých se zejména v naší branži nedostává.
Mezi moje báječné vlastnosti patří: Říkám prosím a děkuju; starám se o svoje nejbližší.
Moje oblíbené slovo, začínající na písmeno „A“: Anna.
Pes, nebo kočka? Rozhodně psi a jejich oddaná veselá láska. S kočičí arogancí se potkávám dennodenně, doma ji nechci.
Bílé, nebo červené víno? Vodka.
Voní mi: Léto po bouřce, panenský sníh, omamné kadidlo, čerstvě vytištěný časopis.
Nenávidím zvuk: Skřípání zubů, dětského pláče, trpících zvířat, ambulance.
Na repeat mi hraje: Dokola a dokola skvěle hraje Robyn.
Kniha, kterou by si měl každý přečíst: V dětství Neználek na cestách, v rané dospělosti Exupéryho Malý princ a Europeana Patrika Ouředníka.
Kulturní fenomén, který ještě zcela nepronikl do mainstreamu: V zahraničí mnoha cenami ověnčená a kritiky opěvovaná reality show RuPaul’s Drag Race (na obr.) a vlastně celá progresivní drag kultura. Nevíte-li, co slovo „drag“ znamená, vězte, že ho definoval Shakespeare – dressed as girl.

Nejlepší český film je: Návrat idiota.
Chtěl bych strávit den: V seriálu The Crown, na cestě po Commonwealthu.

Sdílejte na
Related posts