Adam Matuška a jeho otec Martin se už několik let úspěšně starají o to, že si jejich rodové jméno stále více lidí spojuje nejen se zpěvákem Waldemarem, ale především s prvotřídním pivem, které vaří ve svém rodinném podniku v Broumech. Adam se ale dal dohromady s Lukášem Svobodou, mistrem výčepním restaurací Lokál, a společně otevřeli pivovar s výčepem Dva kohouti v pražském Karlíně. Nachází se v zadní části domu U Města Hamburku, kde dříve bývala autodílna a prodejna barev. Vedle vlastního dvanáctistupňového piva pojmenovaného Místní ležák, které přímo na místě vaří sládek Lukáš Tomsa, je v nabídce také produkce Matušky a několika dalších tuzemských značek. Není náhodou, že o interiér se postarala Tereza Froňková, logo je od Studia Najbrt nebo že betonový výčep korunuje výčepní hlava navržená studiem Olgoj Chorchoj – podobně tomu bývá i v podnicích Ambiente, které Dva kohouty podporují, a to i personálně. Nepodává se tu samozřejmě pouze pivo, těšit se můžete i na drobné pochoutky jako kapří pepřenky či nakládané olomoucké tvarůžky.
Součástí interiéru je také ilustrace od Jakuba Matušky neboli Maskera, který je bratrem spoluzakladatele Adama.
→ Dva kohouti, Sokolovská 55, Praha 8, dvakohouti.cz