V exkluzivním prostoru Trezor Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, se během posledního únorového a prvního březnového večera odehraje jedinečné kulinářské představení. Hostem seriálu Marek & Friends bude švédský šéfkuchař, vicemistr Bocuse d’Or z roku 2019, Sebastian Gibrand. Společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, vám uvaří výběrové sedmichodové menu.

Sebastian Gibrand na sebe upozornil jako kapitán vítězného týmu ve švédské televizní show „Kockarnas kamp“ a také jako držitel stříbrné medaile z nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or 2019. Ve stejném roce se se svým týmem zhostil čestného úkolu zodpovídat za přípravu večeře pro laureáty Nobelovy ceny. Dnes spolu s kolegou Robertem Sjöbergem, který nabral zkušenosti v první švédské, čistě organické michelinské restauraci, provozuje vlastní cateringovou a eventovou firmu. Jejich kuchařský přístup se úzce a nekompromisně zaměřuje na kvalitu a jednotlivé přísady.

Sebastian Gibrand

Pokud chcete vědět, co vám bude tento švédský „masterchef“ během večera servírovat, čtěte dál…
Jako první na stole přistanou Amuse bouche spárované se Sektem Brut Reserve, Bründlmayer. Následovat bude Citrusová makronka, Foie
gras, pepř Timut
a k tomu Grüner Veltliner Der Ott 2020, Bernhardt Ott. Smaženou briošku, kaviár ze síha malého, zakysanou smetanu & slaný citron podpoří Chardonnay Langhe Bastia, DOC Conterno Fantino, Piemonte. Po ní doplují na váš stůl Hřebenatka, tartar ze slávek & marinovaná okurka spolu s Chardonnay Langhe Bastia, DOC Conterno Fantino, Piemonte; Pstruh duhový se „švédským kari“ a Chablis Premier Cru Vaillon „Les Minots“ 2020, Patrick Piuze. Dalším chodem bude Telecí, brzlíkové ragú & aromatické bylinky, které budete zapíjet Cóte de Nuits 2018, Domaine Gerard Julien. Na závěr pak přijde Lesní jahoda, rajče & kaviárová pěna s Ryzlinkem vlašským, výběr z cibéb 2017, Vican, poté Petit four a Ryzlink vlašský, výběr z cibéb 2017, Vican.
Zažívají už nyní vaše chuťové buňky orgasmický stav? Pak si do diářů udělejte velký červený puntík ke dvěma datům: 28. února a 1. března a přihlaste se na trezorspork.cz.

Smažená brioška, kaviár ze síha malého, zakysaná smetana a slaný citron

Pstruh duhový se švédským kari

Marinovaná okurka

Více info na cervenyjelen.cz a trezorspork.cz.

Sdílejte na
Related posts